Felipe Massa heeft de indruk dat hij zijn toekomst bij Ferrari in eigen hand heeft en kijkt er daarom met een goed gevoel tegenaan. “Ik zie namelijk geen reden waarom ik niet zou kunnen blijven”, verklaart hij.

Massa’s contract loopt aan het eind van dit jaar af en Ferrari heeft onlangs verklaard dat het ‘geen haast’ heeft met het maken van een beslissing over het al dan niet aanblijven van de Braziliaan, maar Massa zelf maakt zich op zijn beurt hoe dan ook nog niet druk, zo vertelt hij aan Autosport.

“Als ik zo doorga zoals ik de laatste paar races bezig ben, dan zie ik geen reden waarom ik niet bij Ferrari zou kunnen blijven”, stelt Massa, die zijn draai – na een moeilijk begin van het jaar – weer gevonden lijkt te hebben.

Hoewel onlangs bekend is geworden dat Ferrari met Red Bull-coureur Mark Webber over een dienstverband heeft gesproken, waar het door het bijtekenen van Webber bij Red Bull dus niet van is gekomen, denkt Massa dat hij Ferrari aan de hand van goede prestaties kan overtuigen met hem verder te gaan: “Het is voor mij zaak dat ik vanaf nu tot aan het eind van het jaar goed blijf presteren”, weet hij.

“Gelukkig voel ik me de laatste paar Grands Prix echter al veel fijner achter het stuur van de auto en gaat het weer de goede kant op. Daarnaast heb ik bovendien de indruk dat ik me nog verder kan verbeteren dan ik al heb gedaan”, besluit de coureur die al sinds 2006 voor de Scuderia uitkomt.