Max Verstappen is de Grand Prix van Hongarije als vijfde geëindigd. Wat hij zelf bestempelt als een saaie race, eindigde met fel, maar volgens Verstappen ‘fair’ gevecht tussen Kimi Räikkönen en hemzelf.

“Het was een fair gevecht met Räikkönen”, zo meldt Verstappen op zijn eigen website over het duel waarbij de Fin op enig moment zijn voorvleugel stuk reed op de achterkant van de Red Bull-bolide. “Ik verdedigde gewoon mijn plek en dan moet hij maar oppassen, toch? Maar Kimi heeft recht op zijn eigen mening en ik snap best wel dat hij er niet zo blij mee is.”

Verstappen verdedigde ten opzichte van de Ferrari-coureur de vijfde plaats. Dat is na twee podiumplaatsen een wat tegenvallend resultaat, zeker omdat Red Bull en Verstappen dit weekend werden beschouwd als belangrijke uitdagers van Mercedes. Maar meer dan P5 zat er volgens Verstappen niet in. Na de eerste serie pitstops niet meer althans.

“We waren aan het begin van de wedstrijd behoorlijk snel, maar ik kon geen kant op. Vervolgens kwam ik na mijn eerste pitstop vast te zitten achter Kimi Räikkönen. Hij reed op oudere banden, terwijl ik mijn eigen nieuwe setje zo kort achter de Ferrari kapot reed. Dan is het voor wat betreft een goed resultaat wel klaar.”

Tussen het moment van zijn tweede stop en het gevecht met Räikkönen, reed Verstappen in niemandsland. Al met al spreekt Verstappen dan ook van een ‘saaie’ race.

Verstappen houdt in het kampioenschap stand op de zesde plaats, al loopt iedereen die voor hem staat, Räikkönen uitgezonderd, verder op hem uit.