Max Verstappen besloot de tweede vrije training als vierde, nadat hij eerder op de dag de zesde tijd had geklokt. Het gat naar Mercedes werd in de middag verkleind. De Duitse constructeur is volgens Verstappen dan ook ‘niet ver weg’.

In de tweede vrije training op de Hungaroring moest Max Verstappen drie coureurs van drie verschillende teams voor zich dulden. Nico Rosberg, Sebastian Vettel en teamgenoot Daniel Ricciardo waren sneller dan Verstappen, maar hij is desondanks ‘redelijk’ tevreden.

“We hebben het vandaag rustig opgebouwd”, vertelt Verstappen na afloop van twee keer anderhalf uur training. “De lange runs gingen gingen heel goed en zowel de balans van de auto als de banden voelden goed aan. Wat betreft de korte runs zijn we er nog niet helemaal, maar ik vertrouw erop dat we die ook onder de knie krijgen.”

Op voorhand leek Red Bull een belangrijke uitdager van Mercedes te kunnen zijn, maar Verstappen en Ricciardo moesten in de eerste vrije training veel tijd toegeven op Lewis Hamilton en Nico Rosberg, al reden de twee duo’s op verschillende compounds.

In de tweede vrije training verkleinde Ricciardo het gat naar snelste man Rosberg echter tot een kleine zes tienden, terwijl Verstappen nog maar 1,3 seconden toegaf ten opzichte van 2,1  seconden in de ochtend. Het stemt de Nederlander hoopvol voor de rest van het weekend.

“We vechten met Ferrari en ook Mercedes lijkt binnen bereik. We werken er in ieder geval hard aan het gat naar Mercedes nog verder te dichten. Ik denk dat een tweede startrij in ieder geval mogelijk moet zijn.”