Max Verstappen mag de Hongaarse Grand Prix als vierde aanvangen, maar helemaal blij is hij daar niet mee: “We hadden voor P2 kunnen vechten.”

Dat Max Verstappen uiteindelijk niet de kans kreeg om voor die tweede plaats te gaan, kwam doordat hij in het laatste kwalificatiedeel te laat over de streep reed. Hij wilde nog een vliegend rondje aanvangen op het moment dat de finishvlag al uithing.

“Helaas was ik te laat”, meldt Verstappen na afloop van de kwalificatie waarin hij in Q2 nog de snelste tijd liet noteren op een opdrogende baan. “Het team vertelde me op het gas te gaan, maar er zat veel verkeer voor me waar ik last van had. Zo kwam ik een seconde, of twee, te kort om nog een laatste vliegende ronde te mogen doen.”

“Ik heb in die uitloopronde desondanks nog flink gas gegeven en de eerste sector was alweer een stuk beter dan in mijn snelste ronde tot dan toe. Een halve seconde zelfs. Helaas kon ik die ronde dus niet afmaken.”

Verstappen stond na zijn eerste run in Q3 vierde. Zijn snelste ronde was naar eigen zeggen een goede, op één foutje na: “Ik maakte bij het aanremmen van de eerste bocht een foutje. Maar verder zag die ronde er goed uit, dus ik dacht dat het in mijn tweede run allemaal wel goed zou komen.”

Het zou dus allemaal net iets anders lopen en hoewel Max Verstappen teleurgesteld is met de gemiste kans, richt hij het vizier al direct weer op de dag van morgen. “Het is natuurlijk jammer hoe het vandaag is gelopen, maar de punten worden pas verdeeld na de race.”

Gevraagd of hij een race verwacht waarin flink geknokt wordt, antwoordt Verstappen dat dit hopelijk het geval is. “Maar dat ligt natuurlijk niet alleen aan mij”, lacht hij.