Balen. Dat is wat McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button doen na de Grand Prix van Bahrein. Hamilton eindigde de race slechts als achtste, terwijl Button het einde niet haalde.

 

Hamilton verloor tijdens de race op het Bahrain International Circuit tot twee keer toe tijd en posities doordat zijn pitstops in het water vielen. Daarnaast kwam zijn McLaren MP4-27 snelheid tekort, dus tevreden kan de Engelsman niet zijn.

 

“We moeten eerst maar eens onderzoeken waarom mijn pitstops zo slecht gingen”, verkondigt Hamilton na de race tegenover de camera’s van Sky Sports. “We hebben vandaag namelijk aardig wat punten verloren die best wel eens heel belangrijk kunnen zijn in de strijd om de titel.”

 

“We moeten er echt voor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt, want zo kunnen we niet doorgaan”, benadrukt Hamilton, die zich er vooral aan stoort dat na zijn eerste mislukte pitstop ook zijn tweede stop een ramp was. “Ik heb geen idee wat er mis ging. Ik hoopte er na mijn eerste stop op dat nummer twee beter zou gaan, maar die ging juist nog slechter.”

 

“Dat ik ondanks al dat tijdverlies toch nog punten heb gescoord en voor mijn gevoel zo het maximale uit de auto heb gehaald, is denk ik wel iets om blij mee te zijn, maar gelijktijdig ook niet meer dan een schrale troost. Het tempo zat er namelijk niet lekker in en ik had enorm veel last van hoge bandenslijtage.”

 

Ook Button had het moeilijk in Bahrein. Hij lag weliswaar voor op Hamilton en leek in de slotfase vanaf plaats zeven op weg naar de nummers vijf en zes Nico Rosberg en Paul di Resta, maar moest drie ronden voor het eind een extra pitstop maken vanwege een lekke band en viel de ronde daarna prompt uit met wat op een motorprobleem leek.

 

“Het was een moeilijk weekend en we kwamen om één of andere reden snelheid tekort”, vat hij samen. “Waarom het hier niet liep, is een groot raadsel, want ondanks dat we niet elke race hebben weten te winnen, zijn we de laatste paar races wel telkens snel geweest.”

 

Teambaas Martin Whitmarsh beaamt in gesprek met de BBC dat er na een antwoord gezocht moet worden voor de matige prestatie en pitstops. “Het is zorgwekkend dat we niet snel genoeg waren, zeker als dat nog eens verergerd wordt door extra tijdverlies tijdens de pitstops. We moeten nu dus de schouders eronder zetten en hard werken om een oplossing te vinden. Wat de pitstops betreft, gaan we bovendien onderzoeken wat er precies mis is gegaan en hoe we het voortaan beter kunnen doen.”