McLaren-coureur Jenson Button slaagt er de laatste races maar niet in om zijn MP4-27 goed aan de praat te krijgen en rijdt daardoor verloren rond. Zijn teambaas Martin Whitmarsh verwacht echter dat de Engelsman het lek snel boven zal hebben.

Buttons meest recente races zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. De afgelopen drie Grands Prix pakte hij maar twee punten en viel hij twee keer uit. Ook in de kwalificaties kwam hij daarnaast maar moeilijk op snelheid, getuige zijn tiende, twaalfde en tiende startplaatsen.

“Het is frustrerend en teleurstellend dat het momenteel zo slecht gaat met Jenson”, geeft Whitmarsh toe in gesprek met Autosport. “Maar”, zo benadrukt de teambaas. “Het is niet iets waar we ons voor de lange termijn zorgen om maken.”

“Jenson is namelijk een geweldige coureur en wij hebben hem als team gewoon geen auto gegeven waar hij goed mee uit de voeten kan”, zo geeft Whitmarsh aan dat de schuld – in ieder geval afgelopen weekend in Canada – bij McLaren lag.

“We hadden een speciale achterwielophanging naar Canada meegenomen voor Jenson en deze had hem tijdens de race moeten helpen om de banden snel in hun working range te krijgen, maar we maakten vervolgens een fout door hem tijdens de vrije trainingen geen lange runs te laten doen met deze ophanging”, erkent Whitmarsh. “In de race waren zijn achterbanden daardoor al snel helemaal verpest.”

“We moeten nu dus gaan analyseren wat er precies mis is gegaan met de auto en de ophanging, want als iemand als Jenson – die toch bekend staat om zijn ‘elegante’ manier van rijden – zo snel en veel last heeft van bandenslijtage, dan is het duidelijk dat we qua afstelling iets verkeerd hebben gedaan.”

Whitmarsh laat tot slot nog weten dat hij niet denkt dat Button lang met de recente teleurstellingen zal rondlopen. “Hij is een slimme kerel en een briljante coureur, dus ik hoop en verwacht dat hij dit snel van zich af kan zetten en kan terugslaan. Jenson is namelijk zeker in staat om deze problemen het hoofd te bieden.”