McLaren houdt een dubbele puntenfinish over aan het tripje naar Rusland. Daar zijn ze bij het geplaagde team zeer tevreden mee.

Fernando Alonso is overigens de eerste om toe te geven dat er flink wat geluk bij kwam kijken: “We hebben heel wat plaatsen cadeau gekregen in de eerste paar bochten. Maar daar staat tegenover dat we in het verleden vaak terugvielen na een veelbelovende start, terwijl dat nu helemaal niet het geval was.”

“We hadden vandaag de snelheid om als zesde over de streep te komen en bovendien de op vier na snelste raceronde te rijden. Je bent als coureur voortdurend bezig brandstof te sparen, maar op enig moment dacht ik: ‘kom, ik ga er eens goed voor zitten’. De ronde die volgende toont aan dat er potentie in de auto zit. Er moeten nu meerdere puntenfinishes volgen.”

Button
Jenson Button hield één puntje over aan de Russische Grand Prix. Dat is heel wat minder dan zijn teamgenoot, maar de aimabele Engelsman is vooral blij voor het team: “Dit is op dit circuit echt een prachtresultaat.”

“Ik moest uitwijkende manoeuvres maken in de eerste bochten, waardoor ik flink wat posities verloor. Vanaf dat moment vocht ik me langzaam maar zeker naar voren. Ik heb daarbij ontzettend genoten van het inhaalwerk.”

Wat betreft de volgende race, is Button weinig optimistisch: “Dat wordt geen eenvoudig weekend voor ons, maar ik zie niet in waarom we ons niet alvast kunnen verheugen op Monaco. Daar moeten punten zeker weer mogelijk zijn.”