De nieuwe onderdelen die McLaren in Silverstone brachten niet waar het team op had gerekend. Integendeel, het Britse team ging meer achteruit dan vooruit. In Duitsland moet het beter gaan, beseft teambaas Martin Whitmarsh.

“We hadden veel nieuwe onderdelen op de auto, maar konden ze op vrijdag niet fatsoenlijk testen vanwege de regen”, verklaart Whitmarsh. “We hebben niet genoeg data kunnen verzamelen en waren gewoon niet snel genoeg. De data die we hebben, moeten we nu analyseren en een goed plan opstellen voor de volgende race.” 

De update voor Hockenheim zou onder meer een gewijzigde bodywork aan de achterzijde van de auto omvatten. Whitmarsh: “Voor Duitsland hebben we een groter pakket gepland staan en dat moeten we gelijk aan de praat zien te krijgen. We moeten de auto ontwikkelen en beter met de banden omgaan.”  

Volgens Whitmarsh hebben beide coureurs in Silverstone naar behoren gepresteerd en valt ook de monteurs niets aan te rekenen. “Het is altijd teleurstellend als je niet competitief bent, maar dat is niet de schuld van de rijders”, zegt hij. “Onze pitstops duurden gemiddeld nog geen drie seconden, dus ook dat ging nu goed. Daar hebben we veel tijd in gestoken, maar het mocht ditmaal niet baten.” 

In het komende nummer van Formule 1, dat donderdag verschijnt, vertelt Martin Whitmarsh meer over het reilen en zeilen van McLaren.