Ross Brawn, de teambaas van Mercedes, weigert 2012 af te schrijven als een verloren seizoen. Volgens Brawn werkt het team er dan ook hard aan nog voor een ommekeer te zorgen.

Mercedes kon tot en met de Grand Prix van Europa, de achtste race van het jaar, ondanks haar wisselvallige prestaties nog aardig aanhaken bij de teams van Red Bull, McLaren, Ferrari en Lotus, maar is sindsdien behoorlijk op achterstand komen te staan door nog maar weinig punten te scoren in de drie races daarna.

Mercedes, vijfde bij de constructeurs, kijkt dan ook tegen een achterstand van 83 punten aan ten opzichte van de nummer vier Ferrari. Dat Mercedes dit jaar zo wisselvallig presteert, komt volgens Brawn vooral omdat de bolide van het team niet even goed bij elk type circuit past: “In Monaco waren we bijvoorbeeld sterk, maar in Hongarije niet”, haalt hij aan in gesprek met Autosport.

“Op het eerste oog lijken dat vergelijkbare circuits, aangezien het allebei langzame en bochtige banen zijn, maar als je het nader bestudeert zie je dat ze niet met elkaar te vergelijken zijn omdat er in Hongarije veel langzame doordraaiers zijn en in Monaco niet.”

“Onze auto doet het op sommige circuits nu eenmaal goed en op andere niet, dus we moeten ervoor zorgen dat hij het op elk type baan competitief wordt”, weet de teambaas.

“Dat is dan ook waar we nu aan werken en waar onze prioriteit ligt”, benadrukt Brawn. “Er wordt momenteel voluit gewerkt om deze situatie te verbeteren en oplossingen te vinden voor onze problemen.”

Coureur Nico Rosberg liet eerder deze weken al weten erop te vertrouwen dat zijn team het lek boven kan krijgen. “Ik blijf optimistisch. We hebben een moeilijke periode achter de rug, maar ik denk dat we – met de hulp van enkele updates – nog een behoorlijke sprong naar voren kunnen maken.”