Mercedes-coureurs Michael Schumacher en Nico Rosberg hopen hun thuispubliek in Duitsland volgende week met een goed resultaat te kunnen belonen voor alle steun waar ze altijd op mogen rekenen.

“Mensen vragen me vaak of er sprake is van thuisvoordeel als je in je eigen land rijdt, en mijn antwoord op die vraag is altijd dat er voor een Formule 1-coureur niet zoiets is als thuisvoordeel, maar wel een duidelijk ’thuisgevoel'”, vertelt Schumacher.

“Als Duitser voel je uiteraard toch iets extra’s als je aan de Grand Prix van Duitsland mag deelnemen en weet dat alle fans op de tribune daar zitten om jou aan te moedigen”, zegt Schumacher. “Je voelt je op zo’n moment ontzettend trots en bent nog meer gemotiveerd dan normaal.”

“Wij van Mercedes komen dit jaar bovendien voor het eerst naar Hockenheim met de wetenschap dat we vooraan het veld kunnen meedoen. We hopen daarom ook dat we zoals altijd op de steun van de Duitse fans kunnen rekenen, en hopelijk kunnen we ze daarvoor terugbetalen met een mooi resultaat. We hebben ons in ieder geval ten doel gesteld ze een reden te geven om een feestje te vieren.”

Team- en landgenoot Rosberg is er ook op gebrand het goed te doen voor eigen publiek. “Ik verheug me heel erg op het volgende raceweekend en ga keihard pushen om het zo goed mogelijk te doen en een aansprekende prestatie te boeken voor de ogen van onze fans”, zo deelt hij mede.

“Hockenheim is altijd speciaal voor ons van Mercedes en ook voor mij persoonlijk, dus ik hoop dat we de fans iets kunnen geven waarom ze kunnen juichen”, vervolgt Rosberg, die verwacht dat Mercedes sterk zal zijn op Duitse grond: “Hockenheim heeft lange rechte stukken en korte bochten, dus ik denk dat onze auto het er goed kan doen.”