Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg komen naar Rusland om iets recht te zetten. Rosberg wil de verloren zege van vorig jaar pakken, Hamilton zijn eerste van 2016.

Rosberg heeft de laatste zes Grands Prix gewonnen – waaronder dus ook de eerste drie van 2016 – maar in het Russische Sotsji glipte de zege hem vorig jaar door de vingers.

Rosberg begon de wedstrijd van pole, maar moest de strijd al na zeven ronden staken wegens een probleem met het gaspedaal van zijn Mercedes. “Nog een jaar eerder knokte ik me er echter van de laatste naar de tweede plek, dus ik weet in ieder geval dat het een circuit is waar ik competitief kan zijn”, voert hij aan.

Dat komt Rosberg goed uit, want hij dendert vooralsnog dus lekker door en ligt op titelkoers, al wil de Duitser zelf daar niet aan denken. “Ik bekijk het van race op race”, herhaalt hij zijn vaste mantra van de laatste maanden.

“Ik concentreer me gewoon op mijn werk en probeer het best mogelijke resultaat eruit te halen. Die aanpak werkt dit jaar vooralsnog opperbest, dus ik kan niet wachten op de race in Sotsji”, klinkt het strijdvaardig.

Formula One World Championship 2016, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1.

Hamiltons jaar verloopt vooralsnog niet naar wens.

Hamilton
Teamgenoot Lewis Hamilton heeft er ook vertrouwen in, temeer omdat hij tot op heden de enige coureur is die in Rusland heeft gewonnen. “Ik heb de eerste twee edities van deze race op mijn naam geschreven, dus het lijkt erop dat de baan me wel ligt”, laat ook hij optekenen.

“Ik ben dan ook benieuwd naar wat we kunnen klaarspelen”, vervolgt de titelverdediger en huidige nummer twee in het WK, die nog steeds op zijn eerste zege van het seizoen jaagt, maar ‘genoeg positiefs’ heeft meegenomen uit de eerste drie races. “Ik weet in ieder geval dat ik nog kan inhalen”, grapt hij.

“Tijdens de vorige race, in China, was mijn start bovendien goed, dus ik hoop daar vanaf nu op voort te kunnen borduren”, zegt de coureur die in de eerste twee races juist slecht van zijn plek kwam.

Ondanks de tegenslagen aan het begin van het jaar, maakt Hamilton zich hoe dan ook niet druk, benadrukt hij. “Ik heb vaker in dit soort situaties gezeten. Ik heb daar wel van geleerd mijn hoofd koel te houden en me na elke klap weer op te richten en terug te slaan. Er zijn immers nog achttien races te gaan waarin nog van alles kan gebeuren.”