Lewis Hamilton hoopt in China het tij te kunnen keren in de kampioenschapsstrijd en zijn snelheid voor het eerst in 2016 om te zetten in een zege.

Dat maakt de regerend wereldkampioen duidelijk in zijn vooruitblik op het raceweekend in Sjanghai. “Dit seizoen is voor mij niet probleemloos begonnen, maar als je er alsnog in slaagt twee podiumplekken te pakken in twee slechte races, ziet het er nou ook weer niet heel verkeerd uit”, resumeert de Mercedes-rijders de eerste twee races, waarin hij er tot twee keer toe niet in slaagde een poleposition te verzilveren.

Aangezien hij dus wel poles heeft gepakt en de mindere resultaten sowieso niet aan een gebrek aan snelheid te wijten zijn, herhaalt Hamilton dat hij vol vertrouwen is. “Het resultaat komt vanzelf wel, want we doen ons werk op de juiste manier en maken geen fouten, terwijl ik me persoonlijk ook top voel.”

“We gaan daarbij nu naar China voor de volgende ronde, en dat is een circuit dat me door de jaren heen gunstig gezind is geweest, met vijf polepositions en vier zeges. Hopelijk kan deze race dus een omslagpunt voor me zijn”, verklaart de strijdlustige Hamilton.

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Friday 1 April 2016 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1.

Voor Rosberg verloopt 2016 vooralsnog super.

Rosberg
Voor teamgenoot Nico Rosberg verloopt 2016 – met twee achtereenvolgende zeges, nadat hij eind 2015 ook al drie keer op rij won – vooralsnog super. “Het is geweldig om een jaar zo positief te beginnen, maar ik blijf het van race-op-race bekijken en streef er gewoon naar zoveel mogelijk Grands Prix te winnen”, herhaalt hij zijn mantra van de laatste maanden.

Volgens Rosberg is het ‘belangrijk van dit soort periodes te genieten’, waarbij hij met name geniet van de zekerheid over een auto te beschikken waarmee hij om overwinningen kan vechten. “Dat zal ook in China zo zijn, wat mooi is, want het is sowieso een circuit waar ik al fijne herinnering aan bewaar”, verklaart ook Rosberg, die er in 2012 zijn eerste pole en eerste zege pakte.

“Ik ga dit weekend dus vol vertrouwen in”, zo maakt ook Rosberg duidelijk, waarbij de Duitser de Grand Prix in Sjanghai eveneens als ‘de volgende ronde in de strijd’ omschrijft. De kampioenschapsleider rekent er daarbij op dat het een spannende wordt, want behalve dat hij tegenstand van Hamilton verwacht, verwacht hij dat ook van Ferrari.