Nu de vrede weer is getekend tussen Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en Nico Rosberg werken de twee volgens Hamilton weer ‘gewoon’ goed samen als teamgenoten, al is de relatie volgens Rosberg wel ingewikkelder dan voorheen.

In Monaco ging het, na eerdere strubbelingen, flink mis tussen de twee en leek Mercedes zich op te kunnen maken voor een heuse oorlog tussen de teamgenoten, maar inmiddels is alles weer gesust en uitgesproken en zijn Hamilton en Rosberg weer ‘even goede vrienden’.

Volgens Hamilton is de zaak dan ook afgehandeld. “Het behoort voor ons nu tot het verleden”, stelt hij. “Nico en ik hebben met elkaar en met het team gesproken en we richten ons nu weer volledig op de toekomst”

“Dat het af en toe klapt tussen ons en dat we als vrienden goede en slechte momenten hebben, hoort erbij. Het zit nu echter weer goed tussen ons en we gaan er samen alles aan doen om het constructeurskampioenschap in de wacht te slepen voor Mercedes.”

Het constructeurskampioenschap winnen is natuurlijk ook bij uitstek iets dat Hamilton en Rosberg met z’n tweeën moeten doen, maar daarnaast is er natuurlijk ook nog het kampioenschap voor coureurs en dat kan maar door één van de twee gewonnen worden. “Dat wordt nog een lange strijd en we verheugen ons daar allebei op”, is wat Hamilton daar over kwijt wil.

Rosberg
Ook Rosberg geeft aan dat het weer goed zit tussen Hamilton en hemzelf, al erkent hij ook dat hun relatie wel een stuk ingewikkelder is geworden nu het wereldkampioenschap dus op het spel staat.

“Het lijkt me duidelijk dat de huidige situatie niet de makkelijkste is, want we vechten elk raceweekend met elkaar en het zijn telkens rechtstreekse duels, want er is verder niemand van een ander team die zich erin kan mengen.”

“Ondanks dat onze relatie nog altijd hetzelfde is als in onze jongere jaren, maakt dit het wel moeilijker, net als het feit dat er veel op het spel staat. Het belangrijkste is echter dat onze basis van respect en vrienschap – die we al vijftien jaar hebben – ook blijft bestaan.”