Nu het feestgedruis op de fabriek in Brackley na het behalen van de constructeurstitel weer is verstomd, is er voor Mercedes werk aan de winkel in Austin. Op het Circuit of the Americas gaat het gevecht om de coureurstitel verder.

“Alles ligt nog open in het kampioenschap”, zegt coureur Nico Rosberg. “We gaan voor een mooie seizoensafsluiting in de laatste drie races, en ik blijf vechten tot de vlag is gevallen in Abu Dhabi.” Rosberg staat aan de vooravond van de race in Amerika 17 punten achter op teamgenoot Lewis Hamilton. Om dat verschil niet groter te laten worden, zal Rosberg beter moeten presteren dan in de vorige twee wedstrijden op het Texaanse circuit, waar hij geen punten scoorde. “Ik heb hier niet de beste races gehad, maar daar wil ik dit jaar absoluut verandering in brengen.”

Hamilton gaat dus met een goede uitgangspositie het Amerikaanse Grand Prix-weekend in. De Brit noemt de race in Austin één van zijn favorieten. “Een groot deel van de Amerikaanse kant van mijn familie komt kijken. En in 2012 won ik de eerste editie van de race, dus dat maakt het speciaal.” Als vanzelfsprekend hoopt Hamilton dat resultaat nog eens dunnetjes over te doen: “Ik hoop dat ik straks weer met zo’n Stetson op de hoogste trede van het podium sta!”

Lowe en Wolff

Technisch directeur Paddy Lowe heeft een goed woordje over voor het circuit. “Het is een mooie baan, een all-round parcours dat veel van de auto vergt. Zoals we in Rusland zagen, kunnen de banden ook verrassend reageren op een relatief nieuwe asfaltlaag, dus we zijn overal op voorbereid.”

Bij teambaas Toto Wolff speelt ondertussen de zakelijke kant van het bezoek aan de Verenigde Staten door het hoofd. “De Verenigde Staten vormen de grootste consumentenmarkt van de wereld, en de grootste afzetmarkt voor ons merk. De Grand Prix is belangrijk omdat de Formule 1 ermee naar het land gehaald wordt. We zien al dat de Verenigde Staten een grotere rol in de sport gaan spelen, met investeringen op allerlei niveaus.”