Mercedes is solide begonnen aan het raceweekend in het Russische Sotsji. Lewis Hamilton en Nico Rosberg topten beide een sessie en zijn tevreden.

Nico Rosberg stuurde zijn Mercedes in de ochtendsessie naar de snelste tijd. Een goed begin van het weekend dus voor de Duitser, maar in de middag moest hij genoegen nemen met de derde plaats. Hij wist er in die sessie naar eigen zeggen niet dat ene, goede rondje uit te persen.

“Het moment waarop de zachtste banden echt goed werken is maar heel kort”, legt Rosberg uit. “Bovendien is een foutje op dit circuit snel gemaakt, dus nee, een écht snel rondje zat er niet in. Ik ben echter tevreden met de snelle ronden van vanmorgen en als we daar de goede lange runs van de middag bij optellen, kunnen we concluderen dat we er goed voor staan.”

Hamilton
“Voor mijn gevoel is de Grand Prix van China alweer eeuwen geleden en het voelde dan ook goed om weer in de auto te zitten”, trapt Hamilton zijn terugblik op de vrije trainingen af. De Engelsman snelde in de tweede training naar de snelste tijd, vóór Sebastian Vettel en teamgenoot Rosberg.

Een tevreden Hamilton meldt verder dat ze bijna het volledige programma af hebben weten te werken en dat het daardoor een prima dag was: “Aan het eind van de sessie bezorgde ik mezelf een flatspot op mijn banden, waardoor ik de resterende tijd niet optimaal heb kunnen benutten. Een ramp was het echter niet.”

“Ferrari lijkt opnieuw iets dichterbij te zijn gekomen, maar we werken er hard aan ze voor te blijven. We moeten nog enkele aspecten van de afstelling van de auto verbeteren, zodat we morgen met de perfecte auto aan de kwalificatie kunnen beginnen. We zullen zien hoe het loopt.”