Na het debacle in Spanje is Mercedes er veel aan gelegen om in de Grand Prix van Monaco orde op zaken te stellen. Maar de eerste trainingsdag verliep niet geheel vlekkeloos.

“Het is geweldig om weer in mijn eigen stad te rijden, maar het raceweekend is niet optimaal begonnen”, vertelt Rosberg. “De sessies verliepen nogal rommelig, met aardig wat virtuele safetycars. Maar complimenten voor de marshals die zoals altijd de boel snel op orde hadden.”

Door de onderbrekingen heeft Mercedes zijn ware snelheid nog niet kunnen laten zien. “Maar de lange runs waren leerzaam en dat is positief”, zegt Rosberg. “Red Bull ziet er erg sterk uit. Dus we hebben huiswerk te doen voor de kwalificatie. Het belooft een spannende strijd te worden en dat is geweldig voor de sport.”

Lewis Hamilton spreekt van een relatief goede dag. “Geen grote verrassingen”, zegt hij. “Alleen bocht 15 is iets veranderd, waardoor het wat sneller is geworden.”

Zelfs de nieuwe ultrasofte banden voelen volgens Hamilton nog behoorlijk hard aan. “Het valt niet mee om de banden hier op de juiste bedrijfstemperatuur te krijgen”, stelt hij. “Maar verder verliep alles wel aardig positief. We hebben alles gedaan wat we wilden doen en hopelijk kunnen we het tempo de rest van het weekend vasthouden.”