Mercedes-coureur Nico Rosberg won de vorige twee Oostenrijkse Grands Prix en gaat voor drie op een rij. Lewis Hamilton wil een slecht weekend in Bakoe doen vergeten.

Hamilton, uiteindelijk vijfde in Bakoe, na technische problemen in de race en daarvoor een crash in de kwalificatie, wil echter niet te lang stilstaan bij ‘wat als’ wat betreft het weekend in Azerbeidjzan.

“Ik hou me gewoon vast aan wat goed was aan dat weekend en kijk nu vooruit. Het circuit in Oostenrijk is daarbij een old school baan: snel en met een fijne flow. Inhalen is er wel lastig, dus vooraan beginnen is een groot voordeel. Ik moet er dus voor zorgen dat ik het nu beter doe in de kwalificatie dan vorige keer”, weet Hamilton.

Met zeges voor Rosberg in de vorige twee Grands Prix in Spielberg, welke van 2004 tot en met 2013 niet op de kalender stond, staat de teller er nog op nul voor Hamilton. “Het zou geweldig zijn een zege te pakken en deze race af te vinken op mijn lijstje. Dat is, zoals altijd, dus het doel, dus laten we zien hoe het gaat.”

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Sunday 19 June 2016 - Race winner Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid celebrates in parc ferme.

Rosberg won in Bakoe en komt met vertrouwen naar Oostenrijk, waar hij ook al twee keer won.

Nico Rosberg
Voor teamgenoot Rosberg is het doel dus om er drie op een rij van te maken op de Red Bull Ring. “Het is speciaal om twee keer op een circuit te hebben gewonnen, maar als je er drie van kan maken, is dat helemaal geweldig.”

Zijn twee eerdere zeges in Oostenrijk laten wel zien dat Mercedes er sterk kan zijn, stelt Rosberg, voor wie zijn zege in Bakoe twee weken terug natuurlijk een extra reden is om met vertrouwen af te reizen.

Makkelijk wordt het echter niet, weet hij: “Vooral Williams zal ons er, net als eerder, flink onder druk zetten, al denk ik alsnog dat wij over het beste totaalpakket beschikken. Ik ben erg benieuwd wat we er van kunnen maken.”

“Als ik me goed kwalificeer, zit een goed resultaat er echter zeker in, want de aanloop naar de eerste bocht is kort en mijn starts zijn dit jaar over het algemeen goed geweest.”