Nico Rosberg was in beide trainingen de snelste Mercedes-coureur, maar in de tweede training moest hij wel de Ferrari’s van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel voor zich dulden.

“Het was goed om weer in de auto te stappen en het weekend op een degelijke manier te beginnen”, zegt Rosberg. “De eerste sessie liep niet geheel volgens plan vanwege de rodevlagsituatie, maar we hebben toch verschillende zaken kunnen uitproberen met goed resultaat. Het lijkt erop dat we hier weer snel zijn.”

“Maar we moeten rekening houden met Ferrari, want zij zagen er ook erg snel uit in de tweede training”, vervolgt Rosberg. “We hebben dus huiswerk te doen vanavond.”

Lewis Hamilton is niet helemaal gelukkig met de start van zijn weekend. “Maar het was geen slechte dag”, oordeelt hij. “Vanmorgen voelde ik me niet direct op mijn gemak in de auto, maar voor de tweede training hebben we enkele veranderingen doorgevoerd en daarna ging het een stuk beter.”

Volgens Hamilton is het weer een belangrijke factor dit weekend. “Het is verrassend warm, maar er staat veel wind en dat maakt het lastig door de snelle bochten. Daarnaast is de bandenslijtage hier hoog. Dat is altijd zo op dit circuit, maar zeker iets om rekening mee te houden voor de race.”