Op een circuit waarvan verwacht werd dat Mercedes het wel eens lastig zou kunnen krijgen, slaan de zilverpijlen juist een aanzienlijk gat. Een spin van Lewis Hamilton is de enige smet op een vlot verlopen dag. 

Nico Rosberg staat zelf te kijken van zijn grote voorsprong op de concurrentie. “Dit was een indrukwekkende dag van ons”, zegt hij. “Maar dat betekent niet automatisch dat het morgen weer zo zal gaan. Voor dit moment is het echter erg positief. Ik voel me goed en de auto is erg snel, dus het weekend had niet beter kunnen beginnen.”

Naast dat hij de snelste tijd van de dag liet optekenen, zette Rosberg ook zijn handtekening onder een nieuwe contract dat hem voor nog eens twee seizoenen aan Mercedes verbindt. “Dat geeft ook een positieve impuls”, stelt Rosberg. “Ik ben erg optimistisch gestemd en kan niet wachten op de rest van het weekend.”

Lewis Hamilton was de snelste in de openingstraining, maar liet een steek vallen in de tweede sessie. “Dat was duidelijk niet mijn beste moment”, zegt hij, nadat hij na een paar rondjes in de afzetting belandde. “Gelukkig had ik daarvoor al wel een goed ritme en hebben we de snelheid duidelijk te pakken. Dus hopelijk kan ik de verloren tijd goed maken en morgen sterk terugkomen in de kwalificatie.”