Volgens Felipe Nasr is het geen probleem dat Sauber de introductie van de nieuwe C35 heeft uitgesteld. De coureur denkt wel dat hem daardoor extra werk te doen staat.

“Het is niet ideaal”, zegt Nasr tegen Motorsport over de uitgestelde vuurdoop van zijn nieuwe auto. “Maar zo hebben we wel meer tijd om nog aan de wagen te werken. Het zal geen groot probleem opleveren, zelfs al hebben we voor we naar Melbourne vertrekken maar vier dagen om de auto te leren kennen.”

Het wordt dus wel hard werken, geeft de Braziliaan toe. “De auto is op veel plekken vernieuwd, zoals bijvoorbeeld als het gaat om de manier waarop de motor is ingebouwd. De eerste stappen zullen niet makkelijk zijn. Het zal wel even duren voor alles straks goed is afgesteld.”

Crashtest
Vorige maand maakte Sauber bekend dat de C35 niet bij de eerste wintertest op 22 februari debuteert, maar pas bij de tweede en laatste test begin maart. Dat zou niet komen doordat de nieuwe wagen nog niet klaar is, maar doordat een latere introductie het team beter uitkwam.

De C35 is maandag al wel door de verplichte crashtest van de FIA gekomen. Naar de openingstest neemt Sauber de oude C34 mee. Het team zal die bolide van nieuwe onderdelen en een verse kleurstelling voorzien.

.