Het Nederlandse MP Motorsport gaat volgend jaar meedoen aan het GP2-kampioenschap en heeft met Daniël de Jong ook gelijk een Nederlandse coureur vastgelegd.

MP Motorsport was de afgelopen jaren actief in de Formula Renault 2.0 – zowel in de Eurocup als de Northern European Cup – en de Auto GP en gaat met ingang van 2013 dus ook meedoen aan de GP2.

“We zijn er trots op dat we als Nederlands team de stap naar dit prestigieuze kampioenschap kunnen maken”, zegt teambaas Sander Dorsman over de aanstaande entree in één van de twee primaire opstapklassen naar de Formule 1. “Meedoen aan de GP2 wordt een gigantische uitdaging en we krijgen er allemaal geweldig veel energie van.”

“Deze stap past bovendien goed in het plaatje van MP Motorsport, waarbij we door de jaren heen steeds verder groeien richting de top van de autosport”, vervolgt Dorsman, die aangeeft dat er al hard gewerkt wordt om de entree succesvol te maken: “We zijn er inmiddels al enkele maanden volop mee bezig en er wacht ons ook nog een drukke winter, waarin we ons zo goed mogelijk willen voorbereiden.”

In de aankondiging dat het volgend jaar in de GP2 gaat rijden, heeft MP Motorsport ook gelijk één van haar coureurs bekendgemaakt. De twintigjarige Daniël de Jong, die afgelopen seizoen al acht GP2-races reed voor Rapax, zal namelijk één van de bolides van het team gaan besturen.

“Ik kijk heel erg uit naar mijn eerste volledige jaar in de GP2, want mijn eerste paar races smaakten zeker naar meer”, vertelt De Jong, die niet lang heeft hoeven nadenken over de samenwerking met MP Motorsport. “De keuze was snel gemaakt. Ik ken het team en alle jongens al van de eerdere seizoenen waarin ik voor ze reed, en de samenwerking is altijd fantastisch geweest.”

“Ik kon de kans om samen dit avontuur aan te gaan dan ook niet laten schieten. Ik weet dat we samen veel werk voor de boeg hebben, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Ik kan niet wachten!”

Foto: Daniël de Jong, hier nog in dienst van Rapax, gaat volgend seizoen voor het Nederlandse MP Motorsport in de GP2 rijden. © GP2 Series Media.