Een vijftiende en zestiende plaats is niet waar het team vooraf op gehoopt had. Maar het niveau van Toro Rosso is momenteel niet goed genoeg om het middenveld uit te dagen.

Daniel Ricciardo was met de vijftiende plaats de beste Toro Rosso-coureur. “Ik had een redelijke start waarbij ik een aantal auto’s wist in te halen. Daarna probeerde ik aan te haken bij Di resta zodat ik een paar ronden lang in zijn DRS-zone zat. Maar al gauw wist hij een gat te slaan, waarop duidelijk werd dat we vandaag niet den snelheid hadden om de concurrentie aan te vallen.”

Teamgenoot Jean-Eric Vergne finishte een plek achter de Australiër als zestiende. “Ook ik had een goede start, waarbij ik een Sauber en een Force India passeerde. Maar die Force India drukte me naar buiten in de eerste bocht, waardoor ik weer posities verloor en achter beide Caterhams terecht kwam.”

Vergne haalde beide Caterhams in en kwam achter Kobayashi en vervolgens Ricciardo terecht. “Daniel was wat sneller dan mij, omdat ik op oude options vertrokken was en hij op nieuwe.” Na zijn stop kwam hij opnieuw achter Kobayashi terecht en verloor hij de aansluiting op zijn teamgenoot. “Op het eind moest ik nog een vierde pitstop maken doordat puin in een van de sidepods zorgde voor oververhitting. Zonder dat probleem had ik vlak achter of voor Daniel kunnen eindigen.”