De C31 van Sauber valt dit jaar op door op door zijn constantheid. Sergio Pérez reed er in Maleisië en Canada mee naar het podium. Onder elke omstandigheid lijkt de auto uit de verf te komen. Ook in de Britse regen.

Kamui Kobayashi noteerde in de tweede training namelijk de tweede tijd. “Onze auto doet het in de regen best aardig”, vertelde de Japanner na afloop. “Het is lastig, zo nog onmogelijk om te voorspellen hoe onze auto het hier onder droge omstandigheden doet. De omstandigheden zijn voor iedereen echter gelijk. Daar mogen we dus niet over klagen.”

“De nieuwe onderdelen konden we nu natuurlijk niet evalueren. In de slotfase ging ik op intermediates rijden, puur om ze even aan te voelen. Het was absoluut te nat om daar mee te rijden. Dit circuit heeft de neiging om, met regen, riviertjes te vormen. Zelfs op de rechte stukken moet je alert zijn op aquaplaning. Waarschijnlijk blijft dit een nat weekend, iets dat voor ons niet nadelig is.”

Sergio Pérez kan zich daar niet in vinden. “Ik vond het vandaag maar saai. We konden niet veel doen en het was onmogelijk ons programma af te werken. Toch hebben we wat meters gemaakt en lijkt het erop dat onze auto goed functioneert in de regen.”