In Monaco scoorde Sergio Pérez zijn derde podium voor Force India. De Mexicaan vindt dat de race één van de beste uit zijn carrière was.

“Een podium in Monaco is heel speciaal”, jubelt Pérez. “Dit was een van mijn beste races, zeker als je bedenkt hoe moeilijk de omstandigheden waren. Je moest je heel erg concentreren en een fout was zo gemaakt.”

Pérez vindt dat hij zijn podiumplaats voor een groot deel te danken heeft aan de geslaagde tactische keuzes van hemzelf en het team. “We pakten het perfect aan vandaag”, zegt de 26-jarige coureur. “Het was mijn eigen beslissing om zo laat mogelijk binnen te komen voor intermediates. Daarmee pakten we een paar coureurs. Daarna stopte ik een rondje eerder voor droogweerbanden, waardoor ik ook Rosberg en Vettel inhaalde.”

De zachte band waar Pérez de race op uitreed, deed het goed, zegt de coureur. “Maar ik moest ze wel goed in de gaten houden, en dat was niet eenvoudig omdat Vettel de druk er telkens vol op had.”

Hülkenberg teleurgesteld
Nico Hülkenberg finishte door een inhaalactie op Nico Rosberg in de laatste ronde als zesde. De eerste puntenfinish voor de Duitser sinds de openingsrace in Melbourne. Toch is hij niet geheel tevreden.

“De timing van mijn eerste stop was niet goed, en daardoor belandde ik tussen verkeer”, vertelt Hülkenberg. “Dat verpestte mijn race, want daar zat ik de rest van de wedstrijd vast.” Heel frustrerend, vindt de Force India-coureur. “Ik had de snelheid om op het podium te komen, maar zo gaat het in de racerij en al helemaal op Monaco.”