Sergio Pérez is ervan overtuigd dat hij zich dit seizoen voldoende heeft bewezen om zich in de picture te rijden bij de topteams.

Het mag inmiddels geen geheim meer heten dat Ferrari op zoek is naar een mogelijke vervanger voor Felipe Massa en dat ook Sergio Pérez kandidaat is voor dat stoeltje. De Mexicaan, die momenteel negende staat in het kampioenschap, vindt dat hij voldoende heeft laten zien om daadwerkelijk met dat stoeltje in verband te worden gebracht.

“Natuurlijk heb ik pieken en dalen gekend, maar laten we niet vergeten dat Sauber een team is uit het middenveld. Zo beschouwd ben ik zeer tevreden met waar ik sta”, legt Pérez uit. “Ik heb bewezen zowel snel als constant te kunnen zijn.”

“Ondanks een goed seizoen met Sauber, komt ook het moment dichterbij dat ik naar de toekomst moet kijken. Dus als er mogelijkheden zijn bij Ferrari of een ander team, dan is dit het moment om daar achter te komen. Ik kan pas beslissingen nemen als ik weet wat de opties zijn. De belangrijkste focus zal overigens op het huidige seizoen en het rijden van goede races blijven liggen.”

Een overstap van Pérez naar Ferrari zou goed bij de gedachte van het Italiaanse team passen om een coureur van wereldklasse naast een gewoon degelijke coureur te zetten. De Mexicaan voldoet wat dat betreft meer aan dat beeld dan bijvoorbeeld een Kimi Räikkönen of een Jenson Button, die eerder al aan hetzelfde zitje gelinkt werden.

Een samenwerking met Fernando Alonso zou Pérez wel zien zitten: “We kunnen goed met elkaar door een deur. Fernando is zeker iemand waarmee ik in de toekomst samen zou kunnen en willen werken.”