Sergio Pérez heeft het helemaal gehad met Pastor Maldonado, die hij niet alleen de schuld geeft voor zijn uitvalbeurt geeft, maar ook gevaarlijk en hardleers noemt. “De FIA moet tegen hem optreden”, vindt de Mexicaan.

In ronde veertien kwamen Sauber-rijder Pérez en Williams-coureur Maldonado vandaag tegen bij het ingaan van de Brooklands-bocht. Pérez reed achter Maldonado en wilde de Venezolaan buitenom voorbij gaan, maar de twee raakten elkaar – ogenschijnlijk met hun achterwielen – en kwamen naast de baan terecht.

Voor Pérez was dit einde verhaal, terwijl Maldonado door kon rijden naar de pits en de race – na enkele reparaties – alsnog kon uitrijden. Hoewel de wedstrijdleiding het incident nog aan het bekijken en beoordelen is, is voor Pérez al duidelijk wie er schuld heeft: “Pastor heeft mijn race verpest”, briest hij tegenover de camera’s van de BBC.

“Ik zat al voor hem en hij had me ruimte moeten geven, maar dat deed hij niet. Hij probeerde me juist naar buiten te duwen en dus crahsten we”, luidt de lezing van de Sauber-rijder, die het helemaal gehad heeft met Maldonado: “Dit is niet de eerste keer dat hij mijn weekend heeft verpest en hij doet dit soort dingen sowieso wel vaker, zoals ook twee weken geleden in Valencia met Lewis Hamilton.”

“Pastor heeft gewoon totaal geen respect voor andere coureurs en ik ben ook lang niet de enige die me daar zorgen om maakt”, stelt Pérez. “Wij als coureurs leggen ons leven continu in de waagschaal, maar Pastor lijkt dat niet in te zien en is een gevaar op de weg en een gevaar voor zijn collega’s. Het is slechts een kwestie van tijd voordat er iemand gewond raakt door zijn acties.”

“Hij leert het bovendien ook nooit, dus ik vind het hoog tijd dat de wedstrijdleiding nu eens hard tegen hem optreedt”, vervolgt Pérez. “In Valencia kreeg hij weliswaar een doorrijstraf, maar dat is een veel te milde berisping, want hij heeft nu al drie of vier races achter elkaar voor ongelukken gezorgd. Ik vind daarom ook dat hij nu een fikse straf moet krijgen, zodat hij dit gedrag misschien eens afleert.”