Sergio Pérez is erg te spreken over zijn kwalificatie in Sotsji. Niet verwonderlijk, want de Mexicaan start de Grand Prix van Rusland zondag als zesde.

Zijn 1:37,212 was eigenlijk goed voor de zevende positie, maar Pérez profiteert nog net van de gridstraf van Sebastian Vettel. Een mooie uitgangspositie dus voor de Mexicaan, die dit jaar nog geen punten scoorde.

“Ik ben heel blij met onze snelheid vandaag”, zegt Pérez. “Mijn laatste rondje in Q3 was echt fantastisch, precies toen het erop aankwam.” Ook in Q1 en Q2 was de Force India-coureur al snel. “Ik voelde me goed op mijn gemak in de auto. Daardoor kon ik in elke sessie goede tijden neerzetten.”

Hülkenberg worstelt
Pérez’ stalgenoot Nico Hülkenberg staat morgen voor een wat ingewikkeldere opgave. Hij vertrekt vanaf de dertiende plaats. “Het was op zich een vrij eenvoudige sessie, maar niet met de uitkomst die ik had willen zien”, zegt de Duitser.

Hülkenberg vertelt dat hij al het hele weekend worstelt met zijn VJM09. “We kunnen de grip en snelheid maar niet vinden.” Vannacht heeft het team nog aan de bolide gesleuteld, maar dat heeft ook niet geholpen. “We mogen uiteraard niet van auto wisselen, dus ik denk dat het een moeilijke wedstrijd wordt”, besluit Hülkenberg.