Sergio Pérez heeft aan de Grand Prix van Rusland zijn eerste WK-punten van het seizoen overgehouden. Ondanks een lekke band in de openingsronde finishte de Mexicaan als negende.

Pérez maakte naar eigen zeggen niet zo’n goede start, maar zat er bij het ingaan van bocht twee toch aardig bij. “Ik had een goede lijn gekozen en reed voor Ricciardo en Vettel toen we uit de bocht kwamen. Toen voelde ik opeens dat ik een lekke band had. Daardoor viel ik terug.”

De Force India-coureur moest zich terugvechten, en belandde achter Romain Grosjean. “Ik had een snellere auto en versere banden, maar zijn grip was goed en ik kon niet dichtbij genoeg komen om een move te maken. Jammer genoeg hebben we niet meer punten gehaald vandaag. We hebben alles goed gedaan, maar hadden gewoon pech.”

Hülkenberg weer snel klaar
Ook teamgenoot Nico Hülkenberg kwam niet ongeschonden door de openingsronde, wat heet: hij kwam er helemaal niet doorheen. Net als vorig jaar eindigde de race in Sotsji voor Hülkenberg met een crash in de eerste ronde. “Heel frustrerend”, zegt hij.

Net als Pérez was Hülkenberg het slachtoffer van de chaos in bocht twee. “Ik voelde een harde klap van achter. Het was Esteban Gutiérrez die zichzelf had verremd en mij achterstevoren beukte. Daarna werd ik nog door andere auto’s geraakt. De schade was dusdanig dat ik niet eens meer hoefde te proberen door te gaan.”