Adrian Sutil en Paul di Resta zullen de Chinese Grand Prix snel willen vergeten. Beide Force India-rijders eindigden buiten de punten. Di Resta werd in de slotfase ontnomen van een puntje.

De Schot kent een indrukwekkend F1-debuut. In de eerste twee races scoorde hij punten, maar dat lukte hem in China niet opnieuw. Di Resta vond het een zware race. “We kwamen dicht in de buurt van de punten, maar liepen die mis vanwege de versleten banden. De balans in de auto was in de eerste stint niet goed, maar daarna herstelden wij ons daarvan.”

“Misschien was een driestopper beter geweest, maar dat zullen we onderzoeken in de simulator. Over het algemeen ben ik best tevreden over dit weekend omdat we in de laatste kwalificatie kwamen en we opnieuw dicht in de buurt van de punten waren.”

Sutil werd afgetroefd door Di Resta. De Duitser had te maken met een onstuimige actie van Sergio Pérez. “Dat kostte mij de wedstrijd. We hadden echter ook problemen met de banden. Ze hielden het niet zo lang vol als verwacht. Ik wil weten waarom we deze race niet zo competitief waren.”