Max Verstappen is er op de Hungaroring niet in geslaagd het podium te behalen. Verstappen viel bij de eerste serie stops terug naar de vijfde plaats en wist die te behouden, al moest hij daarvoor wel Kimi Räikkönen van het lijf zien te houden.

Max Verstappen komt goed weg van zijn startplaats, maar weet niet het gat te vinden om voorbij te komen aan de voor hem gestarte Lewis Hamilton. Na de eerste doorkomst ligt hij dan ook nog steeds vierde. Dat verandert lange tijd niet en dat zint Verstappen totaal niet. “Ik rijd rond als een oma”, roept hij over de boordradio.

Verstappen schuift een plekje op als teamgenoot Daniel Ricciardo als eerste van de twee Red Bull-coureurs de pits opzoekt. Verstappen volgt een ronde later en komt niet alleen achter Ricciardo terug de baan op, maar ook achter de eerder gestopte Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen, gestart vanuit het middenveld en nog niet gestopt, prikt zijn Ferrari eveneens aan hem voorbij.

Inhalen mag dan een kunst zijn die Verstappen prima beheerst, op de Hungaroring valt dat ook voor de Nederlander niet mee. Zijn zachte banden zijn een stuk minder oud dan die van Räikkönen, maar het is pas op het moment dat de Fin stopt, dat Verstappen opschuift naar P5. Hij heeft op dat moment zeker tien ronden vastgezeten achter de Ferrari.

Verstappen vs. Räikkönen
Aan het eind van de 38ste ronde komt Verstappen binnen voor zijn tweede en laatste stop. Hij wisselt nog eens naar de zachte compound van Pirelli en valt daarbij terug naar P6, wederom achter Räikkönen. Dit keer bedraagt zijn achterstand echter tien seconden. De Fin staat echter op de superzachte band en moet dus nog een keer naar binnen.

Verstappen krijgt die plek dus zonder moeite weer terug, maar de Nederlander pusht flink. Dat blijkt ook uit de dubbele waarschuwing voor het overschrijden van de baanlimieten. “Ik weet dat ik te wijd ging ja, maar ik verloor er alleen maar tijd mee”, roept hij wanneer het team hem van de waarschuwingen op de hoogte stelt.

Maar helaas is naar boven kijken er niet bij voor Verstappen. Binnen no time zit Räikkönen de Nederlander weer op de hielen. Op de zachte banden is hij in theorie is geen partij voor Räikkönen op de superzachte band, maar Verstappen wil van geen wijken weten. Tussen bocht één en twee verdedigt hij agressief zijn positie, waarbij Räikkönen zijn voorvleugel beschadigt op de achterkant van Verstappen. Het duel duurt echter voort tot aan de finish. Het resultaat is hetzelfde als eerder dit jaar in Spanje. Räikkönen komt er uiteindelijk niet aan voorbij.