Kimi Räikkönen maakt zich geen zorgen om de betrouwbaarheid van Ferrari’s SF16-H. Dit ondanks dat hij erkent dat de eerste testdagen beter hadden kunnen verlopen.

Titelverdediger Mercedes heeft er na vijf testdagen 847 ronden over het Circuit de Barcelona-Catalunya op zitten. Rivaal Ferrari heeft er 425 afgelegd en staat daarmee in de middenmoot. Ferrari kende in de eerste testweek echter de nodige problemen op de derde dag, net als op de eerste dag van testweek twee, beide keren met Räikkönen achter het stuur.

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 1 March 2016 - The Ferrari SF16-H of Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari is recovered back to the pits on the back of a truck.

Räikkönens stilgevallen Ferrari wordt teruggebracht naar de pits.

Op geen van de dagen reed Ferrari bovendien meer ronden dan Mercedes, maar druk maakt Räikkönen zich nog niet: “Er zijn dingen die beter hadden gekund, dat is duidelijk, maar het punt van deze tests is ook juist om problemen te achterhalen en nieuwe zaken uit te proberen”, zegt de Ferrari-coureur, die het sowieso belangrijker vindt dat de auto goed aanvoelt.

“We kunnen wat fout is bovendien nog oplossen, daar is nog genoeg tijd voor”, vervolgt hij. “Ik maak me dan ook geen zorgen, want het is elk jaar hetzelfde liedje tijdens de wintertests. Je zoekt continu de grenzen op en als er dan iets fout gaat, bedenk je een plan om het op te lossen.”

Bottas
Räikkönen wil zich verder niet aan voorspellingen wagen voor hoe Mercedes en Ferrari er als het seizoen begint in verhouding tot elkaar voor zullen staan. Zijn landgenoot Valtteri Bottas weet ook niet hoe de rangschikking straks in Melbourne zal zijn, maar ‘op het moment lijkt het erop dat Mercedes heel sterk is’, constateert de Finse Williams-coureur. “Zoals het er nu uitziet, wordt het erg moeilijk voor de rest om het Mercedes begin 2016 lastig te maken.”