Volgens Autosport staat Kimi Räikkönen op het lijstje met kandidaten om Felipe Massa eventueel op te volgen bij Ferrari. Erg waarschijnlijk is een terugkeer van Räikkönen naar Ferrari echter niet.

Räikkönen reed van 2007 t/m 2009 al voor Ferrari. In die tijd haalde hij één wereldtitel (in 2007) en negen overwinning binnen voor het team. Naarmate de tijd vorderde, kwam de samenwerking tussen de renstal en de coureur echter onder druk te staan en uiteindelijk zette Ferrari de Fin dan ook op straat, ondanks dat hij nog wel een contract had voor 2010.

Räikkönen koos er vervolgens voor twee jaar lang in het World Rally Championship uit te komen, alvorens begin dit jaar een Formule 1-comeback te maken bij het team van Lotus. Zijn terugkeer verloopt vooralsnog voorspoedig: Räikkönen heeft dit seizoen namelijk al vier keer op het podium gestaan en staat vierde in het kampioenschap.

Aangezien Ferrari aan de andere kant niet tevreden is over de prestaties van Massa, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt, heeft het Räikkönen nu aan het lijstje met kandidaat-opvolgers toegevoegd, zo bericht Autosport.

De Britse publicatie geeft aan van bronnen binnen Ferrari gehoord te hebben dat het team interesse heeft in Räikkönen omdat hij dit jaar heeft aangetoond nog altijd snel te zijn. Wat daarnaast in zijn voordeel zou spreken, is dat hij (nog) geen contract heeft voor 2013 en dus beschikbaar is, terwijl Räikkönen evenmin het type is dat binnen een team problemen maakt.

Wat een terugkeer van Räikkönen echter onwaarschijnlijk maakt, is dat hij weliswaar nog geen contract voor 2013 op zak heeft, maar dat het er toch alle schijn van heeft dat hij zijn deal met Lotus gaat verlengen.

Räikkönen heeft het namelijk prima naar zijn zin bij zijn huidige team en de renstal wil ook graag met hem verder. In het contract dat hij met Lotus heeft, staan bovendien enkele (prestatie)clausules die zowel door het team als de coureur gelicht kunnen worden om de deal tot en met 2013 te verlengen.

Wat een terugkeer verder bemoeilijkt, is de slechte verstandhouding tussen Räikkönen en Ferrari-president Luca di Montezemolo. De coureur heeft in het verleden namelijk al aangegeven dat hij er niets voor voelt nog eens voor Di Montezemolo te werken.

Räikkönen is overigens niet de enige coureur die volgens Autosport op het verlanglijstje van Ferrari staat. Ook zijn teamgenoot Romain Grosjean wordt namelijk met het team in verband gebracht, net als Force India’s Paul di Resta en Nico Hülkenberg en Sauber-coureur Sergio Pérez. Daarnaast is het natuurlijk ook nog niet uitgesloten dat Ferrari alsnog besluit met Massa door te gaan.

Foto: Räikkönen in 2009, uitkomend voor Ferrari. © RacePictures.