Kimi Räikkönen zal op zijn verjaardag, op 17 oktober, bekend maken wat hij volgend jaar gaat doen. Dat heeft de Fin aangegeven via de door hemzelf opgezette website ‘What will Kimi do next’.

Op de site wordt afgeteld naar het moment waarop de huidige Lotus-coureur zijn beslissing op 17 oktober om 11 uur Nederlandse tijd wereldkundig zal maken.

Räikkönen, die dan 33 wordt, geeft verder weinig hints, al staat er wel een link op de site naar het volgende filmpje, waarin Räikkönen iets ‘zegt’ over zijn ‘nieuwe contract’.

The Iceman is ook op YouTube dus een man van weinig woorden. Van Räikkönen wordt overigens verwacht dat hij volgend jaar gewoon weer bij Lotus rijdt. Volgens teameigenaar Gérard Lopez is de overeenkomst van de coureur inmiddels zelfs al automatisch verlengd op basis van de behaalde resultaten, maar Räikkönen heeft dat vooralsnog weersproken.

Räikkönen is mede daarom ook in verband gebracht met een terugkeer naar Ferrari, maar die geruchten zijn doorgaans met veel scepsis ontvangen. Contractverlening bij Lotus lijkt dan ook de meest waarschijnlijke optie voor de huidige nummer drie in het kampioenschap, zeker aangezien ook het team van Lotus via Twitter ruchtbaarheid aan het filmpje en site van Räikkönen heeft gegeven.