Kimi Räikkönen weigert zijn titeldroom op te geven, ondanks dat hij een achterstand van 48 punten moet goedmaken en slechts vier races de tijd heeft om dat te doen. De Lotus-coureur put daarbij vertrouwen uit de manier waarop hijzelf in 2007 in de laatste race de titel pakte.

In 2007, toen er nog een andere puntentelling van kracht was, ging Räikkönen met een achterstand van zeven punten op kampioenschapsleider Lewis Hamilton de laatste race in.

Hamilton scoorde in de finalerace echter slechts twee punten, terwijl de derde titelkandidaat Fernando Alonso ook niet genoeg punten pakte, aangezien Räikkönen de race won en dankzij die tien punten het kampioenschap – met één puntje meer – naar zich toe wist te trekken.

“Hoe het in 2007 heeft uitgepakt, heeft wel laten zien dat alles mogelijk is in de strijd om een kampioenschap”, stelt Räikkönen. “Lotus en ik geven daarom ook nu niet op, ondanks dat mijn achterstand op Sebastian Vettel aanzienlijk is en het moeilijk zal worden.”

“We moeten echter gemotiveerd blijven en gewoon zo hard mogelijk blijven werken”, weet de Fin, die benadrukt dat het met zijn eigen motivatie wel goed zit: “Ik ben tot op het bot gemotiveerd en wil zo goed mogelijk scoren tijdens de laatste vier races.”

“Ons doel is namelijk ook om er tijdens de nog resterende races het maximale uit te halen. Het heeft in deze fase van het seizoen geen nut om nog een specifiek doel voor ogen te nemen, dus het plan is simpelweg om zoveel mogelijk punten te pakken en dan zien we wel wat er gebeurt en waar dat ons brengt.”