Kimi Räikkönen denkt dat zijn team Ferrari bij de volgende races weer meer vooraan te vinden is. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië moest de Scuderia het ruimschoots afleggen tegen Mercedes en Red Bull.

Räikkönen finishte als beste Ferrari-coureur op de vijfde plaats. Het gat met nummer vier Daniel Ricciardo bedroeg niet minder dan 43 seconden. “Het hele weekend was lastig”, zegt Räikkönen. “Maar beter gaat het niet worden. Bij de volgende races staan we vast weer waar we normaal staan.”

Waarom Ferrari het moest afleggen, weet Räikkönen wel: een gebrek aan downforce. “Je hebt hier downforce nodig om snel te gaan, en daarvan hebben we simpelweg niet genoeg. Die harde wind maakte het nog erger. Onze auto kan op allerlei vlakken beter, maar als we evenveel downforce hadden gehad als de auto’s voor ons, was het vandaag een heel ander verhaal geweest.”

Spin
Sebastian Vettel begon de wedstrijd dankzij een gridstraf vanaf de elfde plaats. Een inhaalrace zat er niet in: Vettel finishte als negende. Hij verloor veel tijd toen hij spinde nadat hij als eerste was gestopt voor slicks. “Het was de juiste beslissing om op slicks over te stappen”, zegt hij. “Maar door die spin verloren we al het voordeel van die stop. Daarna was het moeilijk om in te halen.”

“Het was gewoon niet onze dag, we waren niet snel genoeg”, vervolgt de Duitser. Uiteindelijk kreeg Vettel ook nog vijf strafseconden aan zijn broek. In een duel met Felipe Massa vloog hij uit de bocht, waardoor hij de Braziliaan ook naast de baan dwong. “Dat was een onnodige straf”, zegt Vettel. “Ik wilde hem er niet expres vanaf duwen. Ik vloog zelf van de baan, want ik had gewoon geen grip.”