Fernando Alonso is er zeker van dat McLaren snel genoeg was om door te dringen tot Q3. De rode vlag verstoorde voor beide rijders dat feestje.

Fernando Alonso en Jenson Button mistten de kans om in de slotfase van Q2 nóg een snelle ronde te rijden. Nico Hülkenberg had zijn Force India immers met drie willen aan de kant gezet, waarop de rode vlag tevoorschijn kwam en de sessie beëindigde.

“En dat was super frustrerend”, schetst Alonso na afloop. “In Q1 had ik maar één run nodig om makkelijk door te mogen naar Q2, waarna ik in die tweede sessie alleen maar een tijd heb gereden op een al gebruikt setje banden. Dat ik daarmee nog de twaalfde tijd heb weten te rijden, toont aan dat er véél meer in had gezeten.”

Ondanks de enorme teleurstelling ziet Alonso in dat er ook positiefs te melden valt: “De auto voelt goed. Niet lang geleden moesten we nog het hoofd buigen voor een plekje in Q2, nu balen we van het missen van Q3.”

Niet alleen de auto voelt goed, ook Alonso zelf voelt zich goed: “In de auto speelt de pijn wel weer een beetje op, maar het is goed te doen. Ik heb vandaag zelfs zonder pijnstilling gereden, omdat ik goed wilde voelde hoe de auto zich onder mij bewoog.”

Button
Jenson Button is, hoewel hij één plek achter Alonso staat, wél redelijk tevreden met het kwalificatieresultaat. Met name het gegeven dat het team nu zelf invulling mag geven aan de strategie, ziet de Engelsman als een grote plus.

“Het is geen drama om net buiten de top tien te starten. We mogen nu zelf onze banden kiezen voor de eerste stint van de race. We hebben de keuze uit drie soorten hagelnieuwe banden, dus dat is voor ons extra interessant.”