Nu de rust in de Red Bull-stallen is wedergekeerd na de drama’s die zich gisteren in Monaco voltrokken, toont teambaas Christian Horner zijn vaderlijke kant. “Max kan alleen maar leren van zo’n crash.”

Hoewel de verwachtingen na zijn zege in Barcelona bijzonder hoog waren, ging het Max Verstappen zowel in de trainingen als in de kwalificaties op het circuit van Monaco minder fortuinlijk af. Gevolg was een startplaats vanuit de pits, afgelopen zondag. Desondanks was Verstappen in vorm en reed hij een uitstekende race, waarin hij veel plekken wist te stijgen. Maar na 35 ronden, op het moment dat hij was opgeklommen in de top tien, kwam het voor de coureur alsnog tot een crash en moest hij de strijd staken.

Teambaas Horner laat weten: “Max had een heel sterke eerste helft van de race. Hij was bezig de top tien in te duiken en haalde enkele waanzinnige stunts uit. Hij had Nico Rosberg in het vizier, maar de omstandigheden deden hem uiteindelijk de das om. Maar het hoort allemaal bij het leerproces.”

Verstappen zelf heeft inmiddels aangegeven enorm te balen van afgelopen weekend. “Enorm teleurstellend, ook naar het team toe. Dit mag niet gebeuren”, vertrouwde hij de camera van Ziggo Sport toe. Niettemin reageert Horner coulant. “Max heeft iedereen zijn excuses aangeboden voor gisteren. Hij staat stevig in zijn schoenen, is intelligent en hij leert hiervan.”