De teams van Red Bull en Ferrari zijn niet bang voor elkaar. Beide formaties kijken ook liever vooruit, naar koploper Mercedes, dan naar achter in hun onderlinge strijd om P2.

Bij de constructeurs staat Ferrari nog tweede, maar Ferrari’s voorsprong is de laatste twee races flink kleiner geworden. Red Bull scoorde in Oostenrijk dertien punten meer dan Ferrari en in Engeland zelfs achttien. Ferrari staat na tien van de 21 races op 204 punten, Red Bull op 198.

www.sutton-images.com Max Verstappen (NED) Red Bull Racing RB12 battles with Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H and Valtteri Bottas (FIN) Williams FW38 at Formula One World Championship, Rd9, Austrian Grand Prix, Race, Spielberg, Austria, Sunday 3 July 2016. BEST IMAGE

Het is dit jaar geregeld knokken geblazen tussen Red Bull en Ferrari.

“We hebben een sterke auto, goede coureurs en onze motor wordt ook steeds beter, dus we hebben niets te vrezen in gevecht met Ferrari”, stelt Red Bull-teambaas Christian Horner. “Vooral ook niet omdat we net op een aantal banen hebben geracet waar het primair om motorvermogen draait, terwijl we binnenkort juist naar een aantal circuits gaan waar we sterk op zouden moeten zijn”, haalt hij aan.

“Het wordt vast een spannende en felle strijd met Ferrari”, denkt Horner, al is dat een strijd waar Ferrari’s Sebastian Vettel liever niet aan denkt: “We willen winnen en wat er achter ons gebeurt kan me verder weinig schelen, zolang Red Bull onder ons in het WK blijft staan”, verklaart Vettel tegenover ESPNF1.

“Red Bull had een sterk weekend in Engeland, terwijl het bij ons minder ging. Het was tot op heden echter de enige race van het jaar waar we qua race pace niet konden strijden en ik ben er vrij zeker van dat het plaatje er bij de volgende race, in Hongarije, weer anders uit zal zien.”

Ferrari’s Maurizio Arrivabene benadrukt op zijn beurt dat ‘Mercedes nog altijd ons doelwit moet zijn en niet Red Bull’. “Het is absoluut nog te vroeg in het jaar om die strijd op te geven”, zegt de teambaas, wiens Red Bull-collega Christian Horner ook op Mercedes mikt: “Er zijn een aantal banen waarop we echt met ze kunnen strijden. Hopelijk lukt het in de komende races – te beginnen in Hongarije – nog wat dichter naar ze toe te kruipen.”