Sebastian Vettel en Mark Webber hebben vanmorgen het speciale ontwerp onthuld waarmee ze dit weekend rijden. De Red Bulls zijn voorzien van 25.000 foto’s die fans hebben ingestuurd in het kader van de Wings for Life-campagne.

Fans van over de hele wereld hebben gehoor gegeven aan de oproep om een donatie te doen aan Wings for Life, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om ruggenmergletsel te genezen, en in ruil daarvoor een afbeelding op de RB8 te krijgen. De camapgne heeft meer dan een miljoen euro opgeleverd.

Ieder contintent is vertegenwoordigd op de auto’s. Tot de meest exotische locaties behoren Costa Rica, Fiji en Guadeloupe. Ook zijn er diverse beroemde gezichten terug te vinden op de bolides, waaronder die van Niki Lauda en voetballer Thierry Henry.

“Het kleurenschema van mijn auto ziet er dit weekend geweldig uit”, zegt Webber. “Het is fantastisch dat de fans met me kunnen meerijden en tegelijkertijd een goed doel steunen. Hopelijk levert het goede resultaten op.”

Vettel vult aan: “Ik heb dit weekend duizenden ‘wing men and woman’ tot mijn beschikking. Wings for Life is een bijzondere instelling. Hun inspanningen betekenen veel voor me. Mark en ik zijn trots om er ambassadeur van te zijn.”