Red Bull schrijft haar prestaties in de eerste drie races mede toe aan hoe zuinig haar RB12 met de banden omspringt, maar vreest dat voordeel in Sotsji niet te hebben.

Dat vertelt Red Bulls Daniel Ricciardo aan Motorsport-Total. De bandenslijtage is voor iedereen erg laag op het vlakke en gladde Sochi Autodrom, wat Ricciardo ‘niet gunstig’ noemt voor Red Bull. “Want onze auto is normaal al zuinig op de banden, dus vergeleken met de anderen lijken we dat voordeel hier kwijt te zijn.”

“Wij zijn er niet bij geholpen als iedereen er mee wegkomt maar één pitstop te maken”, kijkt Ricciardo alvast vooruit naar de race van zondag. Qua pace over een enkele ronde zit het echter wel goed met de Red Bulls in Sotsji: Ricciardo was achtereenvolgens zesde en vijfde, teamgenoot Daniil Kvyat achtste en zevende.

Diezelfde Kvyat vertelt aan SpeedWeek dat Red Bull vanwege de bandensituatie ‘veel heeft om over na te denken’. “We hebben vandaag veel rondjes kunnen rijden, maar ik heb nog geen idee welke band het beste is voor de race.”

“Het is hier lastig de banden in het window te krijgen, in het bereik waar binnen ze goed werken”, legt hij uit. “De banden zijn erg gevoelig, wat betekent dat er veel factoren zijn om hier rekening mee te houden.”

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Friday 29 April 2016 - Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing RB12 with the Aero Screen.

Ricciardo is te spreken over het ‘aeroscreen’.

Aeroscreen
Red Bull zelf stond vandaag vooral in de spotlight omdat Daniel Ricciardo in VT1 het ‘aeroscreen’ testte, het veiligheidsscherm om de cockpit dat een alternatief voor de halo moet zijn.

Ricciardo reed er een installatieronde mee en is er over te spreken: “Qua zicht was het prima, het bracht geen extra beperkingen met zich mee. Het is wel even raar om zo’n scherm voor je te hebben, maar het went vast.”

Red Bull zal het ‘aeroscreen’ nu vaker aan praktijktests op het circuit onderwerpen, verwacht Ricciardo. Volgens teambaas Christian Horner moet de Formule 1 ‘binnen acht weken’ beslissen over het invoeren van het scherm.