Renault gaat extra middelen in haar 2016-auto steken en schrijft het huidige seizoen ondanks de slechte start nog zeker niet af. Dat verklaart Cyril Abiteboul.

Renault-topman Cyril Abiteboul gaf eind vorige week al aan dat er ‘geen excuses’ zijn voor de tegenvallende en vooralsnog puntloze seizoensstart van het fabrieksteam van het Franse automerk. Abiteboul benadrukte daarbij dat Renault geen genoegen kan nemen met het huidige prestatieniveau en in gesprek met Motorsport.com voegt hij daar nu aan toe dat Renault 2016 nog niet afschrijft.

“We hebben het er intern over gehad en dat is waartoe we hebben besloten”, verklaart hij, al geeft hij aan dat Renault wel ‘realistisch moet blijven’: “Omdat wij zijn geen team zijn dat over de middelen beschikt om vol op twee verschillende projecten in te zetten. We moeten dus ook al met een schuin oog naar 2017 kijken.”

“Wij kunnen geen gelijke prioriteit geven aan het maken van een forse inhaalslag met de 2016-auto en daarnaast net zo hard werken aan een nieuwe auto voor 2017, wanneer de regels flink op de schop gaan”, legt Abiteboul uit. “Dat gezegd hebbende, hebben we echter een groter ontwikkelingsprogramma voor 2016 dan velen misschien dachten.”

Volgens Abiteboul is dat niet alleen nodig voor de motivatie binnen het team en ‘belangrijk vanuit pr-oogpunt en naar Renault en alle sponsoren toe’, maar ook voor de eigen ontwikkeling van de renstal.

“We moeten onze eigen mogelijkheden om de auto te ontwikkelen op de proef stellen, zodat we een beter beeld krijgen van hoe we er als team voor staan”, zegt Abiteboul, volgens wie Renault eind 2016 ‘afgerekend mag worden’ op de ontwikkeling die het tijdens dit seizoen nog maakt.