Caterhams motorleverancier Renault zou Charles Pic vanwege zijn Franse nationaliteit graag van Marussia naar Caterham zien overstappen en maakt zich daar achter de schermen hard voor.

In gesprek met het Duitse Motorsport-Total vertelt Jean-François Caubet, de directeur van Renault F1, het motorprogramma van de Franse fabrikant, dat hij het ‘zeer positief’ vindt dat zijn landgenoot Pic in verband wordt gebracht met een transfer naar Caterham. “Wij zijn uiteraard ook zeer geïnteresserd in hoe die gesprekken lopen”, geeft Caubet aan.

Caubet laat namens Renault F1 overigens nog wel weten dat de motorfabrikant niet van plan is de portemonnee te trekken om Pics kansen op een zitje bij Caterham-Renault te vergroten: “Het is namelijk niet onze filosofie om een coureur financieel te ondersteunen”, legt hij uit.

“Maar”, zo vervolgt Caubet. “We zetten ons wel voor Charles in en maken ons sterk voor zijn komst, want het is voor Renault in Frankrijk natuurlijk erg belangrijk om een Franse coureur aan ons merk verbonden te hebben.”

Wat verder in het voordeel van Pic spreekt, is dat hijzelf wel een aardige sponsorbijdrage kan leveren. Daarnaast heeft Caterham onlangs een sponsorovereenkomst gesloten met EADS, wat een groot Frans luchtvaartconcern is. Ook lijkt Caterham haar relatie met Renault verder uit te willen breiden, door samen met Renault nieuwe auto’s voor Renault dochteronderneming Alpine te gaan produceren.

Pic is overigens niet de enige kandidaat om in 2013 voor Caterham te rijden. De kans is weliswaar groot dat Heikki Kovalainen blijft, maar Giedo van der Garde, Jaime Alguersuari en Bruno Senna zijn genoemd als mogelijke opvolgers van Vitaly Petrov, van wie wordt gezegd dat hij het Engels-Maleisische team na dit seizoen vanwege geldgebrek gaat verlaten.