Daniel Ricciardo had niet gedacht dat hij de Grand Prix van Europa slechts als zevende zou beëindigen. De Australiër kampte met dezelfde bandenproblemen als Max Verstappen.

“Dit was onverwacht”, zegt Ricciardo. “Normaal doen we het altijd goed in warme races, zoals in Singapore. Gisteren maakte ik iedereen enthousiast door te zeggen dat dit de race van het jaar zou worden. Maar er gebeurde niet zo veel.”

Bij de start zag het er allemaal nog goed uit voor Ricciardo, die zijn tweede startpositie consolideerde. “Het doel was om naar Nico Rosberg toe te rijden. Het lukte om de tweede plaats vast te houden. Het voelde in de eerste ronden goed, zeker omdat Sebastian Vettel niet dichterbij kwam.”

Glijden
Daarna ging het echter mis: Ricciardo kreeg last van zijn banden. “Na de derde ronde begon de achterkant van de auto te glijden. Het was met geen mogelijkheid onder controle te krijgen. Eerst was ik optimistisch over onze race, maar daarna wist ik het niet meer zo zeker.”

Net als Max Verstappen moest Ricciardo over naar een tweestopstrategie. “Een eenstopper was ideaal geweest, maar we moesten ons nu eenmaal aanpassen”, zegt Ricciardo. “In de derde stint was ik weer wat sneller. Ik kon Hülkenberg voorbij, dat was leuk. Meer hadden we vandaag denk ik niet kunnen doen. Max had dezelfde problemen volgens mij, zo is het nu eenmaal gelopen.”