Ricciardo is door het dolle heen met zijn eerste Formule 1-pole position uit zijn carrière: “Ik deed op het juiste moment alles goed.”

De lach van Daniel Ricciardo is weer eens een stuk groter dan gebruikelijk. Met recht. De Australiër stuurde zijn Red Bull op overtuigende wijze naar de pole position en sloeg daarvoor aanvallen van de Mercedessen af.

“Ik ben blij!”, jubelt Ricciardo na afloop van de kwalificatie. “Volgens mij ben ik al het hele jaar sterk in de kwalificaties, maar dat ik nu, uitgerekend in Monaco, voor het eerst van pole position mag starten, is geweldig. Ik hoop natuurlijk dat ik deze prestatie om kan zetten in een overwinning. Dat is in ieder geval wel het plan.”

www.sutton-images.com Pole sitter Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing celebrates in parc ferme at Formula One World Championship, Rd6, Monaco Grand Prix, Qualifying, Monte-Carlo, Monaco, Saturday 28 May 2016.

Ricciardo viert zijn feestje.

Ricciardo geeft aan dat hij voor aanvang van het weekend al geloofde dat een dergelijke stunt erin zat: “Ik ben blij dat ik dat aan mezelf heb kunnen bewijzen. Mijn ronde voelde erg goed en ik wist direct dat het voor de rest heel moeilijk zou worden om mijn tijd te verbeteren. We zitten immers al het hele weekend dichtbij Mercedes, maar ik had zelf nog niet die ene, perfecte ronde gereden.”

Ricciardo reed zijn snelste tijd in Q2 op de supersofts, de middelste van de beschikbare compounds, waardoor hij naar eigen zeggen voor de race wat meer strategische opties heeft: “Het venster waarin we onze eerste stop dienen te maken wordt daardoor wat groter. We konden het qua rondetijden makkelijk zo doen, dus waarom niet?”

“We zullen nu zien wat er morgen gaat gebeuren, maar vandaag heb ik in ieder geval gedaan wat ik moest doen.”