Red Bulls Daniel Ricciardo zegt te weten dat hij op Ferrari’s lijstje met mogelijke vervangers van Kimi Räikkönen staat. “Maar ik weet niet waar op de lijst.”

Dat vertelt de Australiër aan Autosport. “Het is net zoals vorig jaar: ik heb begrepen dat ik op hun lijstje sta voor het geval ze besluiten iets te veranderen.” Of zijn naam de enige op de lijst is, of dat deze in ieder geval bovenaan de lijst staat, zegt Ricciardo daarentegen niet te weten: “Dat is me niet duidelijk gemaakt.”

www.sutton-images.com Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari and Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing celebrate in parc ferme at Formula One World Championship, Rd3, Chinese Grand Prix, Qualifying, Shanghai, China, Saturday 16 April 2016. BEST IMAGE

Ricciardo (rechts) met Räikkönen, over wiens toekomst Ferrari nog een beslissing moet maken.

“Het is niet zo dat Ferrari me heeft gebeld en gezegd: ‘We willen van Kimi af en willen jou, gaat dat lukken met je huidige contract?’ Ik weet alleen dat ze – indien het van een rijderswissel komt – interesse in me zouden hebben”, zegt Riccciardo, die nog grapt dat hij ‘dit Ferrari niet kwalijk kan nemen!’

Wat de Red Bull-coureur echter benadrukt, is dat er los van de geruchten in de media verder niets speelt. “Echt niet”, bezweert de drievoudig racewinnaar voor de goede orde. Wat hij verder beklemtoont, is dat hij alleen zin in een overstap heeft als dit hem een auto oplevert waarmee hij om de titel kan vechten.

Ricciardo ligt officieel overigens nog tot en met 2018 vast bij Red Bull, zo verklaarde Red Bull-topman Helmut Marko onlangs. Volgens Ricciardo heeft hij inderdaad een contract voor de lange termijn met Red Bull, maar is het wel een deal waar prestatieclausules in staan.