Red Bull-coureur Daniel Ricciardo vindt dat hij in de Formule 1 tot op heden niet met de resultaten is beloond die hij voor zijn gevoel verdient.

Zowel in Spanje als Monaco zag de Australiër vrij zeker lijkende zeges door zijn vingers zag glippen. In Spanje door een verkeerde strategie, in Monaco door geblunder in de pits.

“Wat me frustreert – en ik wil dit eigenlijk niet zeggen omdat ik weet dat het arrogant is – is dat ik zeer overtuigd ben van mijn kwaliteiten en vind dat de resultaten achter zijn gebleven bij wat ik verdien”, zegt hij tegen Sky Sports F1.

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Sunday 29 May 2016 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid leads Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing RB12.

Ricciardo kwam in Monaco na zijn mislukte pitstop achter Hamilton te zitten.

“Ik ben bijna 27 en ik ben nog niet eens in de buurt gekomen van een wereldtitel”, vervolgt de Australische coureur die het wel hoog tijd vindt om mee te doen om het kampioenschap.

Ricciardo’s beste eindklassering in het WK is een derde plek in 2014. Dat jaar won hij ook drie races, maar sindsdien heeft Ricciardo niet meer gewonnen. In Spanje en Monaco was hij er dus dichtbij, maar kwam het er niet van.

“Twee raceweekends achter elkaar kunnen winnen, maar uiteindelijk met lege handen staan, dat gaat irritereren”, erkent Ricciardo, die zich afgelopen zondag ‘genaaid’ voelde door de manier waarop hij de eerste plek verloor.

De coureur van Red Bull werd nog wel tweede en staat derde in de tussenstand met 66 punten. Kampioenschapsleider Nico Rosberg heeft er veertig meer, met nog vijftien races te gaan.

Ricciardo rijdt sinds medio 2011 in de Formule 1 en heeft sindsdien 94 Grands Prix gereden voor HRT, Toro Rosso en – sinds 2014 – Red Bull. Hij won dus drie keer en stond acht verdere keren op lagere treden van het erepodium.