Daniel Ricciardo is zeer gelukkig met de komst van James Key naar het team van Toro Rosso. Volgens de Australiër gaat het onder leiding van de nieuwe technisch directeur namelijk gelijk al beter.

Key is sinds begin september in dienst van Toro Rosso, waar hij de functie van Giorgio Ascanelli – die medio juli al op non-actief was gesteld en in september definitief op straat werd gezet – heeft overgenomen.

Hoewel Key dus nog niet zo lang in dienst is van het team uit Faenza, is zijn invloed volgens Ricciardo al wel duidelijk merkbaar. “Ik heb de laatste tijd geen kans gehad om de fabriek te bezoeken, maar James zorgt op het circuit in ieder geval voor een frisse wind binnen het team”, vertelt Ricciardo aan Motorsport-Total.

“Zijn aanpak is anders dan we gewend waren. Onder James kijken we op vrijdag namelijk nog niet vooruit naar zondag, maar proberen we ons van sessie tot sessie te verbeteren.”

“In Spa hebben we ons op die manier van vrijdag op zaterdag bijvoorbeeld enorm kunnen verbeteren. Hoe dat precies komt, is lastig te verklaren, maar mogelijk speelt zijn ervaring een rol”, zegt Ricciardo over de technisch directeur die in het verleden ook voor Jordan, Midland, Spyker, Force India en Sauber heeft gewerkt.

Ook met oog op de toekomst denkt Ricciardo overigens dat de komst van Key gunstig zal uitpakken voor Toro Rosso: “Met het plan dat hij in gedachten heeft, kunnen we volgend jaar hopelijk alsnog de stap zetten die we eigenlijk dit seizoen al hadden willen maken.”

In het komende nummer van Formule 1, dat donderdag 18 oktober verschijnt, staat een interview met James Key.