Daniel Riccardo had vandaag moeite op snelheid te komen. Zowel bij de start als na zijn pitstops kwam hij maar langzaam op gang, maar uiteindelijk kreeg hij de smaak telkens toch nog te pakken.

“Mijn start was echt dramatisch slecht”, vertelt de Toro Rosso-coureur. “Ik had enorm veel wielspin. De wielen draaiden weliswaar, maar het leek wel alsof de auto gewoon op zijn plek bleef staan, dus ik verloor al voor de eerste bocht ontzettend veel plaatsen en raakte er daarna nog wat meer kwijt omdat ik in de eerste ronde moest uitwijken voor een andere coureur die me naar buiten duwde.”

Als gevolg daarvan lag Ricciardo – die als twaalfde van start mocht gaan – na de eerste ronde op plek zeventien en reed hij zelfs nog achter zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne, die van de voorlaatste plek was vertrokken.

Op dat moment kon Ricciardo dus niets anders doen dan voluit pushen om te proberen plaatsen goed te maken: “Ik deed mijn uiterste best om dat voor elkaar te krijgen, en toen ik mijn teamgenoot eenmaal voorbij was, kon ik ook weer een aardig tempo rijden.”

“Helaas was het niet alleen de start van mijn race die stroef verliep, maar kwam ik ook na mijn twee pitstops maar moeilijk weer op gang. Aan het begin van mijn stints, had ik de snelheid gewoon niet. Maar naarmate ik meer ronden reed, kon ik ronde na ronde steeds harder pushen en toch nog het meeste uit de auto halen”, aldus de coureur die gedurende de race weer achter zijn teamgenoot terecht was gekomen, maar deze drie ronden voor het einde toch weer wist te verschalken en zo de dertiende plaats pakte.

Plek veertien was zodoende het deel voor teamgenoot Vergne, die ondanks dat hij achter Ricciardo is geëindigd, toch zegt dat hij een goede race heeft gereden. “Dat gevoel heb ik in ieder geval”, vertelt de Fransman. “Ik heb namelijk geen fouten gemaakt en gedaan wat ik kon, waarbij ik volgens mij het maximale uit de auto heb gehaald.”

“Dit resultaat geeft ons alsnog weinig gereden om blij te zijn, maar ik heb de indruk dat we toch veel hebben geleerd”, stelt Vergne. “Wat hoe dan ook duidelijk is, is dat we onze auto snel moeten verbeteren. Ik weet dat het team al druk in de weer is om dat te doen, dus hopelijk leveren onze volgende updates ons gelijk een stap vooruit op.”