Daniel Ricciardo vindt het jammer dat Toro Rosso opnieuw achteraan Q2 bungelde, maar denkt dat er simpelweg niet meer mogelijk was. Desondanks ziet hij de race positief tegemoet.

“Dit was een middelmatige kwalificatie”, zegt Ricciardo. “Q3 was echter niet realistisch. Het gat met Senna was drie tienden. Zelfs als ik mijn beste sectortijden in één ronde had gedaan, was dat niet genoeg geweest.” 

Ricciardo was wel sneller dan Lotus-invaller Jerome D’Ambrosio en zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne. “Het is een geruststellende gedachte dat ik niet helemaal onderaan Q2 ben geëindigd”, reageert hij. “En we hebben een race om naar uit te kijken.”

“Met een goed racetempo en twee DRS-zones belooft een interessante middag te worden”, vervolgt Ricciardo. “De eerste bocht is hier altijd een loterij. Misschien kan ik profiteren van coureurs die worden opgehouden.”  

Vergne heeft het goede gevoel op Monza nog niet te pakken. “Ik ben er niet in geslaagd de optimale afstelling te vinden en daardoor voelt de auto niet erg lekker aan”, verklaart de Fransman. “Bovendien liet ik twee tienden liggen door een foutje. Maar hoewel het aan de uitslag niet is te zien, is de auto er wel op vooruitgegaan sinds gisteren.”