Daniel Ricciardo voelt zich na afloop van de Grand Prix van Monaco ‘genaaid’. De Red Bull-coureur zag de zege door een pitstopblunder van zijn team aan zijn neus voorbij gaan.

Een grote teleurstelling voor Ricciardo, die aanvankelijk de race vanuit leidende positie onder controle leek te hebben. Tot het team hem binnenriep voor zijn tweede pitstop, waarbij het team niet op tijd klaar stond met een verse set supersofts. Ricciardo verloor kostbare seconden, waardoor Hamilton nipt de leiding kon pakken.

“Ze riepen mij naar binnen, daar heb ik niet zelf om gevraagd”, zegt Ricciardo. “Ze hadden klaar moeten staan. Het doet zeer. Dit is al het tweede weekend op rij dat ik genaaid ben.” De Australiër doelt op de Grand Prix van Spanje, waar hij door de tactische keuzes van het team buiten het podium belandde.

Snelste
Ricciardo denk dat hij qua snelheid de meerdere was van Hamilton. “We hadden het goede tempo te pakken op de natte baan en pakten een voorsprong. Toen gingen we de pits in voor intermediates, en kwamen we in een gevecht met Lewis terecht waar we niet in hadden hoeven zitten. Ik denk dat ik onder alle omstandigheden de snelste was. Aan die tweede plek heb ik weinig.”

Red Bull-kopstuk spreekt ondertussen van een ‘menselijke fout’ tijdens Ricciardo’s pitstop. “We gaan uitzoeken wat er is gebeurd, en dan kunnen we er meer over vertellen. Ik vind het heel spijtig voor Ricciardo, we kunnen alleen maar onze excuses aan hem aanbieden.”